آدرس : آذربایجان غربی، شهرستان میاندوآب، روبروی پارک هادی
تلفن : 09143814204
تاثیر گردو بر قند خون چیست

تاثیر گردو بر قند خون چیست؟

فهرست مطالب

گردو یکی از مغزیجات با قدمت بسیار بالا است که از زمان‌ های باستان به عنوان یکی از محصولات مهم در مصارف غذایی و روغن‌ کشی استفاده قرار می‌ گرفت. این مغز مقوی، از جمله محصولاتی است که سال‌ ها قبل از اسلام در مناطق مختلف جهان مانند مناطق جنوبی اروپا، آسیا، آمریکای شمالی و غربی کشت می‌ شد و قدرت تحمل سرمای بالایی داشت. در ایران نیز، مصرف گردو دارای ژرفای تاریخی بالایی است و در برخی از متون پزشکی و طب سنتی ایرانی به مصرف گردو تاکید فراوان شده است. به عنوان مثال، ابن بیطار، داروساز معروف، در کتاب "الطبقات الکبیر"، از خواص گردو و اثر مثبت آن بر کبد، معده، بهبود حافظه، پایین آوردن تب و سفتی عضلات اشاره کرده است. همه این موارد نشان‌ دهنده این است که گردو به عنوان یک محصول غذایی، در گذشته از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و با گذشت زمان، این اهمیت برای انسان‌ ها بیشتر شده است و در این روزها به دلیل خواص درمانی آن، به یکی از پرمصرف‌ ترین مغزیجات در کل جهان تبدیل شده است. یکی از مهم ترین فواید گردو، تاثیر گردو بر قند خون است. اما گردو دقیقا چه تاثیری بر قند خون دارد؟ در ادامه با نهالستان نصرتی همراه باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم.

دیابت یا قند خون چیست؟

قبل از اینکه در مورد تاثیر گردو بر قند خون صحبت کنیم، بیایید ببینیم دیابت چیست؟ دیابت یا بیماری قند یک بیماری مزمن است که به دلیل افزایش سطح قند خون در بدن ایجاد می شود. در این بیماری، بدن نمی تواند مقداری قند خون را به طور دقیق کنترل کند و قند زیادی در خون آزاد می شود. دو نوع اصلی دیابت وجود دارد:

نوع 1: در این نوع، سیستم ایمنی بدن به سلول‌ های خودی حمله می کند و پانکراس توانایی تولید انسولین را از دست می دهد. بنابراین شخص باید هر روز انسولین (هورمونی که توسط پانکراس تولید می شود) تزریق کند.

خرید نهال گلدانی گیلاس
ادامه مطلب

نوع 2: این نوع از دیابت در بیشتر موارد به علت سبک غلط زندگی، ژنتیک، و عوامل خطر مانند چاقی بوجود می آید. در این نوع، اولا پانکراس هنوز هورمون انسولین را تولید می کند، اما بدن به آن واکنش نمی دهد و دوما بدن نمی تواند به شکل بهینه از انسولین استفاده کند. بنابراین این نوع از اختلال در طولانی مدت باعث گردش بیش از حد قند در خون شده و سطح قند خون افزایش پیدا می کند.

دیابت می تواند ریسک بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی، کلیه، گوارش، عصبی و بینایی را افزایش دهد. بنابراین می توان با دانستن تاثیر گردو بر قند خون از بسیاری از این بیماری ها پیشگیری کرد.

بیماری دیابت

ارزش غذایی گردو

   
مواد مغذی مقدار در 100 گرم
کالری 654kcal
آب 4.07g
کربوهیدارات 13.71g
شکر 2.61g
پروتئین 15.23g
فیبر 6.7g
چربی 65.21g
ویتامین‌ ها
تیامین (ویتامین B1) 0.341mg
ریبوفلاوین (ویتامین B2) 0.150mg
نیاسین (ویتامین B3) 1.125mg
پیریدوکسین (ویتامین B6) 0.537mg
اسید فولیک (ویتامین B9) 98mcg
اسید آسکوربیک (ویتامین C) 1.3mg
رتینول (ویتامین A) 20IU
آلفا توکوفرول (ویتامین E) 0.70mg
فیلوکویینون (ویتامین K) 2.7mcg
الکترولیت ها
پتاسیم 441mg
سدیم 2mg
مواد معدنی
کلسیم 98mg
آهن 2.91mg
فسفر 346mg
منیزیم 158mg
زینک 3.09mg
چربی‌ ها
اسیدهای چرب اشباع شده 6.126g
اسیدهای چرب اشباع نشده 8.933g
کل اسید‌های چرب اشباع نشده 47.174g

تاثیر گردو بر قند خون چیست؟

گردو علاوه بر طعم خوش، فواید بسیار زیادی دارد که یکی از آنها تاثیر گردو بر قند خون است. گردو باعث کاهش سطح قند خون در بدن می شود که این خاصیت، برای افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، بسیار مفید می‌ باشد. تحقیقات علمی، نشان داده است که مصرف گردو می‌ تواند تا حد زیادی در بهبود متابولیسم قند خون و حفظ سطح قند خون موثر باشد. آنتی‌ اکسیدان‌ها، فیبر و اسید چرب غیراشباع موجود در گردو می‌ تواند به کاهش التهابات ناشی از دیابت کمک کند و علایم بیماری را کاهش دهد.

آشنایی با کرم برگخوار و روش های مبارزه با آن
ادامه مطلب

تاثیر گردو بر دیابت

یک مطالعه گروهی در سال 2019 نشان داد که مصرف گردو به مدت 8 هفته توسط بیماران دیابتی نوع 2، باعث کاهش سطح قند خون و LDL (کلسترول بد) می شود که نشان می دهد تاثیر گردو بر قند خون از نظر علمی نیز ثابت شده است. گردو یک مغزی چرب است، اما چربی‌ های آن ناسالم نیست که می توانند به بهبود سطح قند خون کمک کنند. با این وجود، برای کنترل دیابت، مصرف گردو باید کنار داروهای تجویز شده توسط پزشک انجام بگیرد.

مصرف بیش از اندازه گردو عوارض زیادی می ‌تواند برای بدن داشته باشد که از جمله این موارد می توان به افزایش وزن و چاقی، مشکلات گوارشی، آلرژی و ... اشاره کرد.

رابطه بین گردو، دیابت و فشار خون

مطالعاتی که در سال 2013 و 2015 انجام شد، نشان دادند که مصرف گردو می‌ تواند تاثیرات مثبتی بر فشار خون داشته باشد، اما این چه ربطی به دیابت دارد؟ در واقع گاهی افزایش فشار خون به علت دیابت می‌ تواند اتفاق بیفتد که با مصرف گردو می‌ توان علاوه بر دیابت فشار خون را نیز کنترل کرد.

چند نکته مهم در رابطه با مصرف گردو برای کنترل دیابت

1. گردوها دارای فیبر زیادی هستند، که می تواند به کنترل میزان قند خون بسیار کمک کند. فیبر موجود در گردو، به سیستم گوارشی شما وارد می شود و به کاهش جذب قند پس از غذا کمک می کند. بنابراین بهتر است پس از مصرف غذا گردو بخورید.

2. گردوها دارای خصوصیات ضد التهابی نیز هستند. التهابات در بدن می توانند باعث بروز بیماری‌های مختلف مانند از جمله بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت شوند. بنابراین از مصرف گردو به عنوان یک عامل ضد التهابی بسیار قوی غافل نشوید.

3.افرادی که دیابت دارند معمولاً دچار مشکلات وزنی هستند، گردو مقدار قابل توجهی از کالری کاربری را دارد و باعث می شود که با مصرف مقداری کمی از آن زود سیر شوید. از این رو مصرف گردو علاوه بر کنترل دیابت، به کنترل وزن بسیار کمک می کند.

خرید نهال گلدانی زرشک
ادامه مطلب

4.از آنجایی‌ که گردو حاوی مواد مغذی مهمی همچون پروتئین ها، فیبر، اسید چرب غیر اشباع، آهن، روی، منیزیم، پتاسیم، فسفر و ویتامین های بسیار مفیدی مانند ویتامین E است، مصرف گردو به عنوان یکی از مغزیجات سالم می تواند برای افراد مبتلا به دیابت یک رژیم غذایی مفید باشد.

5. علاوه بر خود گردو، عصاره برگ گردو نیز می تواند برای بیمارانی که دارای دیابت نوع یک هستند کمک کننده باشد. برگ گردو دارای ماده‌ای به نام فلائونید می باشد که از گسترش و وخامت دیابت نوع 1 جلوگیری می کند.

6.گردو هم بر دیابت نوع ۱ و هم بر دیابت نوع ۲ اثرگذار است، اما تاثیر آن بر بهبود علایم دیابت نوع 2 موثرتر می باشد.

تاثیر گردو بر کاهش قند خون

برای کاهش عوارض گردو، هنگام مصرف آن، از مصلح آن استفاده کنیم. انار ترش، سکنجبین، ترشی‌ها طبیعی، آب انار، مغز خیار، بافت سفید داخل انار و ... از مصلح های گردو می باشند.

 

سخن پایانی در مورد تاثیر گردو بر قند خون

همانطور که در بالا هم گفته شد، گردو یک ماده غذایی بسیار لذیذ و باستانی است که می تواند علایم دیابت را تا حد زیادی کاهش دهد. البته باید توجه داشته باشید که گردو نباید به عنوان جایگزین غذا و دارو مصرف شود، بلکه باید به عنوان یک بخش از یک رژیم غذایی سالم، برای کنترل بیماری دیابت مصرف شود.

دقت کنید که در صورت داشتن حساسیت به گردو، باید مصرف آن را کاملاً از رژیم غذایی خود حذف کنید و برای مصرف مداوم آن، در مورد میزان و روش مصرف با پزشک خود صحبت کنید.


نهالستان نصرتی

نوشته های مرتبط:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت سفارش

"*" فیلدهای مورد نیاز را نشان می دهد