آدرس : آذربایجان غربی، شهرستان میاندوآب، روبروی پارک هادی
تلفن : 09143814204
علت-میخ-زدن-به-درخت-گردو-

علت میخ زدن درخت گردو چیست؟

فهرست مطالب

باغبانان و کسانی که نهال گردو پرورش می دهند، به دنبال تولید محصولات بیشتری هستند و برای این کار از روش های مختلفی استفاده می کنند. میخ زدن یکی از روش های عجیب و غریب برای افزایش محصول است که یک روش سنتی و قدیمی می باشد. استفاده از روش های سنتی برای پرورش درختان، یکی از گزینه های معمول و محبوب بین باغداران و کشاورزان است و گفته می شود میخ زدن به درخت گردو، مزایای زیادی دارد. در این مقاله می خواهیم به طور دقیق تر به شما بگوییم که علت میخ زدن درخت گردو چیست؟ آیا با این روش، می توان درخت را پربارتر کرد؟ میخ زدن به درخت گردو چه مزایای و معایبی در پی دارد؟ با نهالستان نصرتی همراه باشید تا در مورد این روش و شایعه و یا واقعی بودن آن، به صورت کاملا علمی، با شما صحبت کنیم.

دلیل میخ زدن به درختان گردو چیست؟

در گذشته که میزان اطلاع رسانی در مورد بیماری های درخت گردو بسیار محدود بود، تنها راهی که باغداران می توانستند بیماری های مربوط به درختان خود را درمان کنند، استفاده از روش های سنتی بود. یکی از این روش ها میخ زدن به تنه درخت ضعیف و بیمار بود.

باغداران و کشاورزان قدیمی دلایلی برای این کار ارائه می کردند. این دلایل شامل موارد زیر می باشد؛

- میخ زدن به درخت گردو باعث نفوذ مواد مغذی بیشتر به درخت می شود.

- برای روشن و ترد شدن مغز گردو های سیاه و نرم، از روش میخ زدن درخت گردو استفاده می شد.

- دلیل دیگر کشاورزان و باغداران در استفاده از این روش، برای درختانی که برگ هایشان زرد شده بود و انجام فتوسنتز بیشتر در آن ها، بود.

- علت دیگر، برای خروج شیره سیاه و بیماری از تنه درخت بود.

لازم به ذکر است که همه این دلایل گفته شده، پایه علمی ندارند! برای اینکه از نظر علمی و دقیق تر از تاثیر میخ‌زدن به درخت گردو آشنا شوید، حتما در ادامه مقاله همراه ما باشید.

خرید نهال گلدانی چنار
ادامه مطلب

میخ زدن به درخت گردو

چه تحقیقات علمی در مورد اثرات میخ زدن بر درختان گردو انجام شده است؟

در منابع علمی و تاریخی معتبر، به طور مستقیم به تاثیر گذاری و مفید بودن روش میخ زدن به درخت گردو اشاره نشده است. با این حال، در برخی از متون قدیمی کشاورزی، به روش های سنتی مانند میخ زدن، برای افزایش باردهی درختان اشاره شده است.

هیچ شواهد علمی معتبری مبنی بر اثربخشی میخ زدن در افزایش باردهی یا سلامت درخت گردو وجود ندارد. در واقع، نتایج و یافته های این تحقیقات نشان می دهد که میخ زدن به درخت گردو نه تنها مفید نیست، بلکه می تواند مضر نیز باشد. این تحقیقات نشان داده است که میخ زدن می تواند باعث ایجاد زخم، آسیب به بافت های داخلی درخت، و افزایش خطر ابتلا به بیماری ها و آفات شود. در قسمت بعدی به صورت کاملا علمی به مضرات میخ زدن به درخت گردو اشاره خواهیم کرد.

مضرات میخ زدن درخت گردو

میخ زدن به درخت گردو، یک روش سنتی و غیرعلمی است که در برخی مناطق برای افزایش باردهی یا سلامت درخت انجام می ‌شود. اما این عمل نه تنها مفید نیست، بلکه می ‌تواند مشکلاتی برای درختان به همراه داشته باشد:

ایجاد زخم: میخ زدن به تنه درختان، باعث خراشیده شدن و ایجاد زخم بر روی آن ها می‌ شود. این زخم ها می ‌توانند راه را برای ورود انواع آفات و بیماری‌ ها به داخل درخت باز کرده و به سلامت آن آسیب برسانند.

آسیب به بافت درختان: میخ زدن می‌ تواند به بافت ‌های داخلی درختان، از جمله آوندها و کامبیوم (کامبیوم، لایه ‌ای از بافت ‌های حیاتی در ساقه و ریشه بوده و با تولید بافت چوبی باعث رشد عرضی می شود) آسیب برساند. این آسیب می‌ تواند به ضعف و در نهایت مرگ درختان منجر شود.

چرا نباید نهال گردو در حیاط کاشته شود؟
ادامه مطلب

زخمی شدن و آلودگی: زخمی که بر اثر میخ زدن به درخت گردو ایجاد می ‌شود، می ‌تواند محل مناسبی برای رشد قارچ ‌ها و باکتری‌ ها باشد. این امر می ‌تواند به پوسیدگی تنه و شاخه ‌ها و در نهایت مرگ درخت منجر شود.

عدم تاثیر بر باردهی: تحقیقات علمی نشان می ‌دهد که میخ زدن به تنهایی نمی‌تواند باعث افزایش باردهی درخت‌گردو شود. در واقع، ایجاد زخم می ‌تواند به درخت آسیب برساند و در نهایت منجر به کاهش باردهی شود.

عدم تاثیر بر سلامت: میخ زدن به درخت گردو به عنوان روشی برای درمان یا جلوگیری از بیماری ‌های درخت‌گردو، مانند شانکر، هیچ مبنای علمی ندارد. روش ‌های علمی و موثرتری برای مبارزه با این بیماری ‌ها وجود دارد.

ایجاد ظاهر نامناسب: میخ زدن به تنه درخت، ظاهر نامناسبی به آن می ‌دهد و از زیبایی درخت می‌ کاهد.

زدن میخ به درخت گردو

بیماری بلایت به علت میخ زدن به درخت گردو

بیماری بلایت گردو توسط یک پاتوژن باکتریایی ایجاد می شود. این باکتری بیماری زا می تواند بر گل ها و برگ های در حال رشد نفوذ کند و بدین ترتیب شاخه ها را مبتلا کرده و باعث عفونت اولیه در درخت گردو شود.

عفونت زدن جوانه نیز می تواند منجر به مرگ جوانه شود و عفونت های میوه گاهی منجر می شود تا عفونت ها به همه قسمت های درخت سرایت کند و شاخه ها را از بین ببرد.

این نوع بیماری بر روی میوه‌گردو تاثیر می گذارد و باعث سیاه شدن ان می شود، برخی از کشاورزان معتقدند که با میخ زدن به درخت‌گردو می توانند از سیاه شدن میوه درخت گردو جلوگیری کنند اما به شکل علمی این موضوع که میخ زدن باعث می شود این نوع بیماری در درخت از بین برود درست نیست و حتی باعث ورود آسان تر این پاتوژن ها به داخل درخت می شود.

راهنمای تخصصی احداث باغ بادام
ادامه مطلب

روش های علمی برای کمبود آهن و افزایش باردهی درخت گردو

متدهای اصولی و علمی برای تامین آهن مورد نیاز درخت گردو عبارتند از:

  • محلول ‌پاشی مواد مغذی که حاوی مقادیر کافی آهن باشد.
  • غنی ساختن خاک اطراف درخت گردو با کوددهی مناسب و افزودن آهن به خاک
  • تزریق مستقیم آمینوم فریک سیترات به تنه درخت به دلیل داشتن اهن

روش های علمی برای افزایش باردهی و سلامت درخت گردو:

آبیاری صحیح: آبیاری منظم و به موقع، در حفظ سلامت و شادابی درختان‌گردو نقش اساسی دارد.

هرس اصولی: هرس به موقع و اصولی، به رشد و فرم دهی مناسب درخت کمک کرده و از ابتلا آن به بیماری‌ها جلوگیری می ‌کند.

مبارزه با آفات و بیماری‌ها: در صورت مشاهده علائم آفات و بیماری ‌ها، باید از روش‌ های علمی و موثری برای مبارزه با آن ها استفاده کرد.

علت-میخ-زدن-به-درخت-گردو-

کلام آخر

درختان‌گردو سرمایه‌های ارزشمندی هستند که باید از آنها به درستی مراقبت کرد. میخ زدن به درخت گردو نه تنها سودی برای درخت ندارد، بلکه می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری به آن وارد کند. از این رو، باید از این عمل خودداری کرد و به جای آن از روش‌های علمی و اصولی برای مراقبت از درختان گردو استفاده کرد.

درخت گردو با اینکه درخت مقاوم و پر بازدهی می باشد، اما مانند دیگر درختان میوه به مراقبت و رسیدگی نیازمند است تا ثمر و بازده بهتری داشته و بتوان عملکرد بیشتری را از آن توقع داشت. به همین دلیل بهتر است برای تقویت آن و تامین عناصر مورد نیاز نهال گردو، از روش‌ های ثابت شده علمی و با مشورت و راهنمایی کارشناسان نهالستان نصرتی استفاده کرد.

 
نهالستان نصرتی

نوشته های مرتبط:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت سفارش

"*" فیلدهای مورد نیاز را نشان می دهد