آدرس : آذربایجان غربی، شهرستان میاندوآب، روبروی پارک هادی
تلفن : 09143814204
نحوه سمپاشی آفات

نحوه سمپاشی آفات موجود در مزارع و باغات

فهرست مطالب

همانطور که می دانید درختان نیز مانند انسان ها مبتلا به بیماری می شوند. اگر شما به موقع نتوانید درخت را درمان کنید، شاهد ضعیف و ناتوان شدن درخت خواهید بود. زمانی که درختان باغ و باغچه ‌ی شما، دچار آفت، حمله حشرات و بیماری ‌هایی قرار می گیرد که برای درخت آسیب رسان است، باید آنها را سمپاشی کنید. سمپاشی جزء مراحل ضروری در تولید محصولات درختی و باغی است و از وارد شدن آسیب های غیر قابل جبران به محصولات شما جلوگیری می کند. در فرايند سمپاشی، سموم کشنده شیمیایی به درختان پاشیده می شود که آفت مورد نظر را به طور کامل از بین می ‌برد یا میزان آن را کاهش می‌ دهد. سمپاشی درختان به دستگاه‌ های مناسب، مواد شیمیایی و روش ‌های مختلف نیاز دارد که بسته به اندازه، نوع درختان و میزان آفت و بیماری ‌ها، از روش ها و مواد مختلفی برای سمپاشی استفاده می شود. در این مقاله از نهال نصرتی به شما در مورد نحوه سمپاشی آفات به طور مفصل صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

انواع روش ها و نحوه سمپاشی آفات

نحوه سمپاشی آفات روش های مختلفی برای سمپاشی وجود دارد. شما باید با توجه به وسعت باغ، میزان بودجه و وسعت آفت زدگی باید یکی از روش ها را برای سمپاشی انتخاب کنید. بنابراین قبل از دانستن نحوه سمپاشی آفات، بیایید با انواع سمپاشی بیشتر آشنا شویم.
  • سمپاشی به روش دستی

نحوه سمپاشی آفات به روش دستی آسان و ساده است و برای کار با آن ها دانش خاصی نیاز ندارید. در این روش، ابتدا محلول سمی برای کنترل آفات و بیماری‌ های درختان آماده می ‌شود، سپس محلول در داخل دستگاه سمپاشی دستی ریخته می شود. سپس به روش دستی شروع به سمپاشی کلیه قسمت ‌های درختان از جمله برگ‌ها، ساقه‌ ها و میوه‌ ها می کنید.
همه چیز درباره نهال گلدانی و ریشه‌ای (نهال گلدانی بهتر است یا ریشه‌ای)
ادامه مطلب
در روش دستی، نیازی به استفاده از دستگاه‌ های پیچیده و هزینه بر نیست و می ‌توان مناطقی کوچک را با این روش سمپاشی کنید. از این روش در باغ‌ های متوسط  و کوچک و باغچه های منازل استفاده می‌ شود.با اینکه این روش نیاز به دانش خاصی ندارد اما با اینحال بهتر است، برای استفاده از این روش از افراد با تجربه و آگاه در این زمینه کمک کنید تا بتوانید محلول مناسبی تهیه کنید.
  • سمپاشی با موتور

در نحوه سمپاشی آفات با موتور، معمولا برای باغ های بزرگ تر و وسیع تر استفاده می شود. موتورهای سمپاشی معمولاً مجهز به پمپ و مخزن‌ های سمپاشی هستند. کمپرسورها عموماً با انرژی الکتریکی یا سوخت به پمپ فشار وارد می کنند و باعث می شود محلول موجود در مخزن های با فشار بر روی درختان و محل های مورد نظر تخلیه شود.
  • سمپاشی هوایی

سمپاشی هوایی یک روش رایج برای کنترل آفات و بیماری ها در مزارع بزرگ و جنگل ها است. در نحوه سمپاشی آفات با این روش، هواپیما با تجهیزاتی مثل مخزن‌ های شیمیایی، پمپ ‌های مخصوص و شیلنگ ‌های پاشش مورد نیاز است. سپس هواپیما روی منطقه مشخص پرواز می کند و مواد شیمیایی را روی مزارع و درختان می پاشد. این روش مناطق بسیار وسیعی در مدت زمان کوتاه سمپاشی می کند۷ با هزینه‌ های بالایی همراه است و نیاز به تخصص و تجربه در استفاده از تجهیزات دارد.

بهترین زمان سمپاشی درختان کی است؟

نحوه سمپاشی آفات در بسیاری از موارد، پیشنهاد می‌ شود که سمپاشی درختان را در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار انجام دهید. در این زمان درختان رشد فصلی خود را آغاز کرده اند و درختان هنوز گل نداده اند. بسیار مهم است که قبل از باز شدن جوانه‌ ها سمپاشی انجام بگیرد. چرا که پس از باز شدن گل درختان، سمپاشی باعث می شود که حشرات گرده افشان نیز آسیب ببینند و به تدریج باعث مرگ درختان و گیاهان می شود.
خرید نهال گلدانی گیلاس
ادامه مطلب
از علل دیگر انتخاب اواخر زمستان و اوایل بهار به عنوان زمان مناسب برای سمپاشی این است که در این زمان ها درختان هنوز میوه و محصولی نداده اند و محصولات شما در اثر سمپاشی آلوده نخواهند شد. اگر در منطقه زندگی می کنید که آب و هوای آن گرم و خشک است، احتمال وقوع بیماری ها و آفات به شکل قابل توجهی بیشتر است. در این مناطق درختان سریعتر گل می دهند، بنابراین باید سمپاشی را سریعتر شروع کنید.

بهترین محلول برای سمپاشی درختان چیست؟

نحوه سمپاشی آفات در نحوه سمپاشی آفات موجود در مزارع و باغات، انتخاب محلول سمپاشی  مناسب بسیار مهم است. بسیاری از سموم سمپاشی چند منظوره هستند و از آنها برای کنترل گسترده آفات و بیماری‌ ها استفاده می شود. در هر صورت، بهتر است قبل از شروع به سمپاشی، به یک متخصص  مشورت کرده و محلول مورد استفاده را بر اساس مشکل خاص خودتان و منطقه‌ تان انتخاب کنید. در زیر با برخی از محلول های سمپاشی مناسب برای انواع درختان آشنا می شوید. درخت گردو: از بیماری های درخت گردو می توان به پروانه فری، بلایت و کنه قرمز اشاره کرد. محلول های مناسب برای این بیماری ها قارچ کش سیتمیک، متیل بروماید و محلول بردو هست. درخت زرد آلو: درخت زردآلو به آفات مختلفی از جمله شته سبز، لارو برگخوار و... مبتلا می شود. این درخت با سمپاشی توسط موادی مانند دیازونین و حتی الکل صنعتی، در برابر بیماری ها مقاوم می شود. درخت انگور: از بیماری های این درخت می توان به کرم خوشه خوار،  زنجره مو، لکه نارنجی، پوسیدگی سطحی و... اشاره کرد. این بیماری ها در درخت انگور با کاپتان، کاراتان، وتابل، کالکسین و... می توانند تا حدودی رفع شوند.
آثار مخرب آفت شپشک نخودی بر روی درختان بادام
ادامه مطلب
درختان هلو:بیماری های درخت هلو بسیار است که از جمله آنها می توان به گاموز، لکه های باکتریایی،کرم هلو وشته اشاره کرد. بیماری های درخت گردو را می توان با سمپاشی با مواد محلول در آب مثل ترکیبات مس، روغن ولک و آدمیرال درمان کرد.  درخت انجیر: آفات درخت انجیر پروانه برگخوار، پروانه فری و برخی از بیماری های قارچی هستند. از سموم مورد استفاده بر درخت انجیر پروپارژیت، آمبوش، دیفلوبنوزورون و … هستند.

سخن پایانی در مورد نحوه سمپاشی آفات

با توجه به این که سمپاشی درختان می تواند موجب رفع بسیاری از مشکلات و بیماری ها در درختان شود، استفاده از روش، یک گزینه عالی و مثمرثمر برای کشاورزان است که علاوه بر کمک به حفاظت از درختان، باعث افزایش میزان و کیفیت محصولات می شود و به بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان و باغداران کمک می کند.

نوشته های مرتبط:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت سفارش

"*" فیلدهای مورد نیاز را نشان می دهد