در برخی مواقع شاهد آن هستیم که برگ درختان گردو خود به خود زرد شده و لکههای سیاه رنگی روی آنها پدیدار میشود و به تدریج برگهای درخت شروع به ریزش میکنند. چنین عاملی میتواند باعث بروز نگرانی در بین باغداران شود.
از این رو بررسی عواملی که در بروز چنین حالتی در درختان گردو دخیل است اهمیت خاصی پیدا میکند. ما در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی مفید در رابطه با این موضوع که چه عواملی باعث زرد شدن برگ درختان گردو میشود؟ و همچنین راهکار مبارزه با این بیماری را برای شما بازگو کنیم. پس خواندن این مطلب را از دست ندهید.
عوامل زرد شدن برگ درختان گردو
عوامل زیادی میتواند باعث بروز زردی در برگ درختان گردو شود که مهمترین عوامل شامل موارد زیر هستند:
ابتلا به بیماری و آفات
یک نوع بیماری قارچی به نام آنتراکنوز وجود دارد که با حمله به برگ، دم برگهای درخت و میوههای جوان ابتدا لکههای گردی را در روی آنها ایجاد میکند و در پی آن برگها به تدریج زرد و به رنگ سیاه در میآیند. قطر این لکهها در هنگام شیوع به 2 الی 3 میلیمتر میرسد. اما به تدریج در تمام برگ شیوع پیدا کرده و باعث ریزش آنها میشوند.
زمانی که آب و هوا مرطوب باشد آنتراکنوز به شدت گسترش پیدا میکند. همچنین برخی از ارقام درختان گردو نسبت به این نوع بیماری مستعدتر هستند. البته این بیماری باعث از بین رفتن خود درخت نمیشود اما میتواند مشکلی جدی در رشد و باردهی درخت به وجود آورد.
روش کنترل بیماری
سمپاشی درخت باید در زمان مقرر صورت گیرد. در فصل بهار که برگهای درختان گردو به نصف اندازه طبیعی خود رسیدهاند بهترین زمان برای سمپاشی درخت گردو است. همچنین بایستی 2 هفته بعد از اولین سمپاشی درخت مجددا سماپشی گردد. در حالت کلی 3 نوبت سمپاشی دورهای و مرتب باعث از بین رفتن آلودگی قارچی در درخت میشود.
اگر در هنگام کاشت نهال دقت لازم صورت نگیرد و نهال گردو پایینتر از سطح معین خود کاشته شود در اثر تجمع آب و یا زهکشی نامناسب، محل تهویه هوا در قسمت ریشه درخت گردو مسدود میشود. این عامل در تنفس درخت اختلال ایجاد میکند. بنابراین توصیه میشود که در هنگام کاشت نهال دقت شود که نهال در عمق زیادی از خاک فرو نرود و همچنین زهکشی درخت باید به صورت اصولی انجام پذیرد تا در هنگام آبیاری باعث خفگی ریشه نشود.
کود دهی نامناسب
هنگامی که برگهای درخت گردو به تدریج زرد میشوند احتمال اینکه املاح و کود کافی به درخت نمیرسد بسیار زیاد است. اگر یک بررسی مختصری در مورد خاک انجام دهید متوجه خواهید شد که آیا کمبودی در خاک وجود دارد یا نه. البته میتوانید از فروشندگان نهال و یا متخصصانی که در این زمینه فعال هستند مشاوره دریافت کنید. به هر ترتیب باید کوددهی درختان را براساس اصول کشاورزی انجام دهید زیرا زیاده روی در کود دهی نیز تاثیرات نامطلوبی بر درختان خواهد داشت و در برخی مواقع در اثر کود دهی زیاد برگ درختان زرد میشوند.
آبیاری و سمپاشی غیر اصولی
موارد بسیار زیادی وجود دارد که باغداران کود دهی به درختان را در زمان مقرر انجام میدهند اما به دلیل آبیاری غیر اصولی، بخش اعظم کود شسته میشود. چنین عاملی باعث میشود که کود در یک نقطه دیگر باغ تجمع یابد و بخشی از درختان به دلیل کود دهی زیاد و بخشی هم به دلیل کمبود کود دچار زردی برگ و ریزش شوند.
بهترین روش برای آبیاری درختان گردو آبیاری تحت فشار است. به این ترتیب علاوه بر اینکه در مصرف آب به میزان زیادی صرفهجویی میشود بلکه مانع از شسته شدن کود میگردد. همچنین توجه داشته باشید که سمپاشی غیر اصولی نیز باعث زرد شدن برگ درختان گردو میشود.
محلولی را که برای سمپاشی درخت مورد استفاده قرار میدهید نباید بیش از حد غلیظ و یا رقیق باشد. سعی کنید قبل از سمپاشی نحوه استفاده از مواد مورد استفاده برای سمپاشی را به خوبی مطالعه کنید.
درخت گردو به چه موادی نیاز دارند؟
آهن: این ماده در تنفس درخت نقش بسزایی دارد و کمبود این ماده باعث بروز اختلال در فرایند تنفس درخت میشود که به دنبال آن برگدرختانگردو زرد میشوند. مقدار آهن مورد نیاز درختان گردو زمانی که به اندازه کافی رشد کردهاند 1.1 کیلوگرم در هر هکتار است.
مس: اگر مس مورد نیاز درخت گردو کم باشد، این عارضه خود را به صورت لکههای قهوهای رنگ بروز میدهد و به تدریج باعث زرد شدن و ریزش برگهای درختان میشوند.
پتاسیم: میزان پتاسیم مورد نیاز خاک به عوامل مختلفی بستگی دارد. در حالت کلی هر چه خاک رسیتر باشد پتاسیم بیشتری دارد. پتاسیم مورد نیاز خاک در حدود 200 الی 400 گرم در هر هکتار است. این ماده همراه با ترکیباتی مانند پتاسیم کلراید و پتاسیم سولفات به خاک افزوده میشود.
فسفر: یکی از اصلیترین موادی که PH خاک را تعیین میکند فسفر است. هر خاکی که فسفر زیادی داشته باشد اسیدیتر است. باغ گردو در اغلب موارد در زمینی که PH آنها بین 6 الی 6.7 قرار دارد، احداث میشود. به طور متوسط در هر هکتار بین 200 الی 300 کیلوگرم فسفر برای خاک قلیایی و 100 الی 200 کیلوگرم برای خاک اسیدی نیاز است.
روی: این ماده برای کنترل آنزیمهای درخت بسیار موثر است و کمبود آن باعث ایجاد اختلال در اکسیژن رسانی به درخت و متابولیسم آن میشود. در این حالت رنگ برگ درختان به صورت سبز روشن در میآیند و جوانههای تازه نیز زرد رنگ میشوند.
منگنز: تاثیر بسیار زیادی در واکنشهای بیوشیمیایی درخت گردو دارد و یکی از اصلیترین عواملی است که باعث زرد شدن برگها و رگههای موجود در آن میشود.
کلام آخر
با توجه به مواردی که ذکر شد عوامل مختلفی در زرد شدن رنگ برگ درختان گردو دخیل هستند که باغداران بایستی با آگاهی از علت به فکر چاره باشند. برای اینکه بتوانید به درستی علت زردی برگ درختان گردوی باغ خود را تشخیص دهید بهتر است از متخصصان این حوزه کمک بگیرید.
کارشناسان مجرب حاضر در مجموعه نهالستان نصرتی آمادهاند مشاورههای لازم در رابطه با انواع آفات و بیماریهای درختان گردو را به صورت آنلاین، حضوری و طی تماس تلفنی در اختیار شما قرار دهند.
اگه میشه ،توضیحاتی درمورد یه نوع بیماری گردو ،که تقریباً آدم فکر میکنه روی برگ ومیوه گردو چیزی افتاده شبیه به زگیل ،که اکثراً در مناطق آذربایجان شرقی طرفهای شهرستان میانه داره بیشتر میشه ،قبلا همچین چیزی تو گردوهای مانبود ،آیا قارچی هست یابه کنه ربط داره ،باتشکر
باسلام ، اسم این بیماری که درختتون رو درگیر کرده آنتراکنوز عاملش یه نوع قارچه که بخاطر دما و رطوبت ایجاد شده باید پیشگیری میکردید. در صورت وجود آلودگی یا وجود آلودگی در سال قبل، سم پاشی ها با بردوفیکس ۵ در هزار، هر ۲۰ روز تا رشد کامل برگها انجام شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ و یا تماس تلفنی با شماره 09339478724 ارتباط برقرار کنید.
2 دیدگاه
التفات بجروانی
1402/04/04اگه میشه ،توضیحاتی درمورد یه نوع بیماری گردو ،که تقریباً آدم فکر میکنه روی برگ ومیوه گردو چیزی افتاده شبیه به زگیل ،که اکثراً در مناطق آذربایجان شرقی طرفهای شهرستان میانه داره بیشتر میشه ،قبلا همچین چیزی تو گردوهای مانبود ،آیا قارچی هست یابه کنه ربط داره ،باتشکر
daderaya
1402/04/07باسلام ، اسم این بیماری که درختتون رو درگیر کرده آنتراکنوز عاملش یه نوع قارچه که بخاطر دما و رطوبت ایجاد شده باید پیشگیری میکردید. در صورت وجود آلودگی یا وجود آلودگی در سال قبل، سم پاشی ها با بردوفیکس ۵ در هزار، هر ۲۰ روز تا رشد کامل برگها انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ و یا تماس تلفنی با شماره 09339478724 ارتباط برقرار کنید.