آدرس : آذربایجان غربی، شهرستان میاندوآب، روبروی پارک هادی
تلفن : 09143814204
چرا مغز گردو سیاه می شود؟ 

روش از بین بردن کرم مغز گردو چیست؟

فهرست مطالب

زمانی که باغداری تصمیم به احداث باغ‌های گردو می‌گیرد، باید در حدود ۵ الی ۷ سال رنج و زحمت زیادی بکشد تا به باردهی مورد نظر خود برسد. در چنین زمانی اگر با کرم مغز گردو روبرو شود به شدت برای او ناراحت کننده خواهد بود. 

از مسائلی که شیرینی برداشت محصولات درختان گردو را از بین می‌برد کرم مغز گردو است. دغدغه آفت کرم مغز خوار گردو در مناطق مرطوب و نیمه کوهستانی بیشتر دیده می‌شود. به همین دلیل ما در این مقاله به بررسی سوال روش از بین بردن کرم مغز گردو چیست؟ پرداخته‌ایم.

چرا مغز گردو سیاه می شود؟ 

سیاه شدن مغز درخت گردو مورد علاقه باغداران نیست. زیرا نشان دهنده افت کیفیت یا خراب شدن گردو است. تمامی سیاهی‌های داخل گردو به دلیل کرم مغز گردو نیستند. از مهم‌ترین دلایل سیاه شدن مغز گردو نوع نهال و ژنتیک درخت گردو است. 

چرا مغز گردو سیاه می شود؟ 

همچنین بیماری بلایت، تغذیه گیاه از نظر کوددهی، زمان نامناسب برداشت محصول درختان گردو، روش‌های نادرست و غیر اصولی خشک کردن گردو، عوامل محیطی مانند نور، رطوبت، دما در زمان پرورش محصول، میزان آبیاری و در پایان کرم مغز خوار گردو می‌تواند باعث سیاه شدن مغز گردو شود. موارد بسیاری باعث سیاه شدن مغز گردو می‌شوندد. از معروف‌ترین آنها ۸ مورد است که به آن اشاره کردیم. از این ۸ مورد یک مورد آن کرم مغز خوار گردو است.

کرم مغز خوار گردو چیست؟ 

دیدن پروانه و گاه بازی کردن با آنها بسیار لذت بخش به نظر می‌رسد، اما از انواع پروانه‌هایی که دیدن آن نصیب هیچ باغداری نشود، پروانه کارپوکاپس است. این پروانه علاقه زیادی به میوه‌های دانه‌داری چون گردو و سیب دارد. 

این پروانه در اواسط فصل بهار در باغات دیده می‌شود که روی میوه‌های خام نشسته و تخم گذاری می‌کند. در چنین زمانی میوه‌های نارس شروع به افتادن می‌کند، اما مسئله اصلی 18 روز پس از تخم گذاری به وجود می‌آید. زمانی که این کرم‌ها سر از تخم بیرون می‌آورند و پس از تغذیه کردن از میوه‌ای که درون آن ساکن هستند، از آن خارج شده و وارد میوه‌های دیگر درخت می‌شوند و مغز آن‌ها را به صورت کامل نابود و سیاه می‌کنند. محصولات مبتلا شده به کرم مغز خوار گردو دیگر قابلیت استفاده ندارند.

عوامل ایجاد کننده کرم مغز خوار درخت گردو

گاهی درمان آفت‌ها بسیار سخت‌تر از انواع بیماری‌های گیاهی است. کرم مغز خوار درخت گردو جزو دسته آفت‌ها دسته‌بندی می‌شود و گاهی قادر است تا ۳۰ درصد زحمت باغدار و محصول باغ را به صورت کامل از بین ببرد. 

استان‌هایی مانند آذربایجان غربی بسیار درگیر این نوع آفت هستند. البته در شهرهای دیگری نیز مانند سمنان، همدان و تویسرکان نیز این آفت یافت می‌شود. متاسفانه دلیل خاصی که بتوان با از بین بردن آن دیگر دچار این آفت نشد، وجود ندارد. 

عوامل ایجاد کننده کرم مغز خوار درخت گردو

در واقع هرجا که غذا وجود داشته باشد مورد علاقه موجودات مختلف می‌شود و این امر نیز برای پروانه کارپوکاپس صدق می‌کند. بر اساس تحقیقات انجام شده کرم مغز گردو بیشتر در ابتدای صبح و در دمای ۱۳ درجه سانتیگراد شروع به فعالیت می‌کنند. 

به همین دلیل در مناطق کوهستانی این نوع آفت کمتر دیده می‌شود. خوشبختانه زمان و بازه زمانی فعالیت این کرم‌ها مشخص است. در صبح‌های اردیبهشت و خرداد این کرم ها به بیشترین میزان فعالیت خود می‌پردازند و باغداران باید برای از بین بردن کرم‌های مغز خوار گردو در صبح‌های اردیبهشت و خرداد ماه اقدام کنند.

روش از بین بردن کرم مغز گردو چیست؟

علاقه به حیوانات در میان بسیاری از افرادی که با باغداری و کشاورزی سر و کار دارند متداول است، اما مطمئناً هیچ باغدار درختان گردویی را پیدا نخواهید کرد که از این کرم و پروانه خوشش بیاید. زیرا این موجود کوچک با زندگی در میوه درخت زحمات چندین و چند ساله کشاورز و باغدار را از بین می‌برد. 

روش از بین بردن کرم مغز گردو چیست؟

روش‌های مختلفی از جمله روش‌های فیزیکی و شیمیایی وجود دارد که می‌تواند در دفع این آفت کمک بسیاری برای باغداران انجام دهد. البته این نکته که بهترین زمان مبارزه برای این حشرات در اردیبهشت و خرداد ماه است شکی نیست، اما گاهی این پروانه‌ها با جفت‌گیری که انجام می‌دهند به درون خاک رفته و در آنجا برای خود پیله می‌سازند و آماده سر برآوردن از پیله در بهار آینده می‌شوند. پس برای دفع این آفت جانکش بهتر است در تمامی طول سال به شیوه‌های صحیح پیشگیری و درمان صورت بگیرد.

روش‌های مکانیکی دفع کرم مغز خوار گردو

برای از بین بردن کرم مغز خوار می‌توانید پناهگاه زمستانی این آفت‌ ها را از بین ببرید و اجازه تبدیل شدن به پروانه را به آنها ندهید. این پروانه‌ها معمولاً پیله‌های خود را بر تنه درختان یا در خاک در عمق ۲ سانتی‌متری قرار می‌دهند. به همین دلیل از بین بردن مکانیکی یا فیزیکی آنها امکان‌پذیر است، اما در مواردی بسیار زمانگیر خواهد بود. 

برای این کار می‌توانید از مقواهای چین‌دار بر تنه درختان استفاده کنید. زمانی که این پروانه‌ها تخم گذاری کردند و پیله خود را بستند، این مقواها را نابود کنید. البته توجه داشته باشید که این روش می‌تواند از ایجاد بخشی از خسارت‌ها جلوگیری کند، اما به صورت کامل نمی‌تواند به دفع کرم مغز خوار گردو بپردازد.

از بین بردن کرم مغز خوار گردو با تله جنسی

با بستن نواری پلاستیکی مخصوص به دور درخت در ارتفاع ۲ متری که آغشته به هورمون‌های جنسی است می توان کرم‌های نر بالغ را به خود جذب کرده و به درون پلاستیک آنها را هدایت کنیم. این تله می‌تواند تا مساحت ۴ هکتاری کرم‌های نر بالغ را به سمت خود جذب کند. ویژگی بسیار خوب تله فرمول جنسی تعیین مقدار و میزان سم با توجه به مقدار آفت موجود در باغ است.

استفاده از روش شیمیایی برای دفع کرم مغز خوار گردو

زمانی که صحبت از انواع بیماری‌ها و آفت‌ها برای درختان به میان می‌آید، استفاده از روش‌های شیمیایی اولین راهی است که به ذهن بسیاری از افراد می‌رسد. برای از بین بردن آفت کرم مغز خوار درخت گردو می‌توان از روش‌های شیمیایی مختلفی استفاده کرد. 

بهتر است قبل از استفاده از روش‌های شیمیایی از روش‌های مکانیکی و تله فرمول جنسی استفاده شود. در صورت اینکه این روش‌ها نتوانست به خوبی جلوی کرم مغز خوار درخت گردو را بگیرد می‌توان از روش‌های شیمیایی همچون استفاده از برخی سموم مانند دارد و نومارت، اینسگارد برای از بین بردن تخم حشره استفاده کرد.

کلام پایانی

مطمئناً یکی از صحنه‌های بسیار ناخوشایندی که کشاورز می‌توان با آن روبرو شود از بین رفتن دسترنج خود است. آفت کرم مغز خوار گردو با آنکه توسط حشره بسیار کوچکی چون پروانه به وجود می‌آید، اما بسیار عذاب‌آور است. 

روش‌های مکانیکی، روش‌های شیمیایی و تله فرمول جنسی می‌تواند باغداران را کمک کند که از شر این آفت به صورت کامل خلاص شوند. البته مهم‌ترین موضوع در جواب سوال روش از بین بردن کرم مغز گردو چیست؟ این است که روش‌های بسیاری برای دفع کرم مغز خوار گردو وجود دارد، اما مهم‌ترین عامل برای اینکه باغات دچار این آفت نشوند مراقبت مداوم باغدار و کشاورز است. 

یعنی زمانی که کوچکترین نشانه از حضور این حشرات یافت می‌شود باغداران باید به سرعت در دفع و مراقبت از محصولات اقدام کنند. همچنین تا سال آینده نیز این کار را ادامه دهد. زیرا همان گونه که قبلاً اشاره شد بخشی از این کرم‌ها به درون خاک یا روی تنه درختان می‌روند و پیله به دور خود می‌پیچند و آماده‌اند در فصل بهار سال آینده دوباره محصولات درختان گردو را نابود کنند.

.


نهالستان نصرتی

نوشته های مرتبط:

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت سفارش

"*" فیلدهای مورد نیاز را نشان می دهد